Po té co jsem si zhléhl pár desitek, ne-li stovek videí z asijských kuchyní, rohodl jsem si koupit wok.
Tohle jsem prostě musel zkusit a byla to trefa do černého. Osobně jsem měl možnost několikrát navštívit čínskou lidovou republiku a ochutnat hromadu různých tamních jídel a pokaždé když mám možnost jíst v jakékoliv autentické čínské nebo vietnamské restauraci, tak se této příležitosti nevyhnu, protože chuť těchto jídel je prostě nezaměnitelná.
Vaření na wok je velice specifické a podrobně se o něm rozepisuji v popisu našeho Wok párty setu, určitě neprohloupíte když si mé poznatky o něm přečtete.
Ale wok není to jediné a nejdůležitější, důležité jsou ingredience a technika vaření a tu musíte nakoukat ve videích, na které se odkazuji níže a v nichž je mnohokrát zmíněno i to, co je potřeba pro vaření zakoupit.
- rýžové víno
- sojová omáčka
- ústřicová omáčka
- rybí omáčka
- vietnamské chilli papričky
- krevety (mražené velké)
- Red curry pasta
- Bramborový škrob
- Bambusové výhonky
- Sojové klíčky
Trocha té vědy a vykládání o woku: https://www.youtube.com/watch?v=H_Tm5ha3MDk
Kung Pao: https://www.youtube.com/watch?v=64cTNM8Un9g
Ukázka vaření street food: https://www.youtube.com/watch?v=KhzKJ0qGKOA